Tweeluik na overlijden echtgenoot

Tweeluik na overlijden echtgenoot

Een vriendin attendeerde me op een artikel in de krant “Kunstwerk houdt dierbare dichtbij”. Na het lezen was ik onder de indruk en wilde ik meer weten. Ik heb contact gezocht met Marjan.

 Enkele maanden daarvoor was mijn man op veel te jonge leeftijd plotseling overleden. Een niet te beschrijven verlies. Samen met mijn twee tienerzonen moet ik verder.

 Al vrij snel merkte ik dat tastbare herinneringen ons helpen bij het verwerken van het verlies. Niet alleen het voorwerp maar ook het proces dat je doorloopt om tot iets tastbaars te komen. Het is actief rouwen wat niet makkelijk is maar uiteindelijk wel helpt om stappen voorwaarts te zetten.   

 Marjan is bij ons thuis geweest. Ze heeft ons verhaal gehoord. En op basis daarvan en van onze wensen, in combinatie met de sfeer en inrichting van ons huis, heeft ze een twee-luik gemaakt waarin as van mijn man is verwerkt. In de schilderijen is ons verhaal weergegeven.  

 Het is prachtig geworden en heeft een mooie plek gekregen in ons huis. Dit troostvoorwerp heeft ons weer een stapje verder gebracht.

 Dank je wel Marjan.

Mirjam.

GD Star Rating
loading...
Tweeluik na overlijden echtgenoot, 1.0 out of 5 based on 1 rating